domingo, julho 12, 2015

Outra abordagem

A propósito de "Foodie Friday: Top Trend–Pet the Horse…Pass the Pizza!":
"“The real advantage of the pizza farms, notes Consumerist, is that it provides typically small farms with additional income.
...
‘They’re selling an experience by letting people come to their farm, and I think there are a lot of people out there hungry for this experience.'”
As agritourism continues to grow – so do new opportunities to showcase and sample freshly harvested and prepared farm-fresh foods.
...
Children will chase chickens and pet horses while the adults share conversations and sip on beverages while waiting for “farm-fresh” pizzas to emerge from large wood-burning ovens. This trend is sweeping the heartland of America, and shows no signs of slowing any time soon."
Recordar "A verdade que não nos é contada, acerca do leite"

É claro que Portugal não é o estado de Nova York, quer em nível de vida, quer em gostos, quer em mindset. No entanto, quantas explorações agrícolas podiam beneficiar desta abordagem?

Em vez de continuar a espiral absurda da quantidade, para competir com os gigantes franceses ou servir a distribuição, seguir uma outra via. O objectivo de uma exploração agrícola não é o de alimentar todo o mundo.

Sem comentários: